Onze bieren

De speciaalbieren van brouwerij de Wijck op een rijtje.

De speciaal bieren van

Brouwerij de Wijck

De bieren van Brouwerij de Wijck worden gebrouwen volgens eigen receptuur en natuurlijke producten van de beste kwaliteit.

Wijckse Blonde

Het speciale belgische Blond van Brouwerij de Wijck is een toegankelijk en karaktervol blond bier. De smaak is vol en moutig, met een fruitig zoetige smaak een licht kruidige afdronk en een romige schuimkraag. Dit allemaal in een prettig evenwicht. Het karakter komt tot uiting als Moutig zacht fruitig en mild, met een licht zoete afdronk. Aroma’s van onder ander, tropisch fruit, steen fruit en karamel

Wijckse Bock

Met dit karaktervolle bockbier luiden wij de herfst in! Ontdek dit smaakvolle bier met geroosterde en fruitige tonen. Een licht gebrande bitterheid die doet denken aan pure chocolade met karamelaccenten, gemengd met rood fruit en toetsen van banaan. Onze traditionele meet granen Weizenbock is gebrouwen van Tarwe, Gerst, Haver en geroosterde roggemout.

Wijckse Quadruppel

De speciale Quadrupel van Brouwerij de Wijck is een Uniek verwarmend bier. Een volle warme smaak van een moutigheid die word aangevuld met een banaan karamel zoetige smaak , onder een romige schuimkraag, met een afdronk van aangename hoppigheid en een iets gebrande kruidige smaak , dit natuurlijk allemaal in een prettig evenwicht. Wel even oppassen met dit uniek , overheerlijk zwaar Trappistenbier van 11% Het karakter komt tot uiting als Moutig zoet, licht gebrand, aangenaam bitter met een licht zoete afdronk Aroma’s van amandel, karamel, banaan en vanille.

Wijckse IPA

De Ale van Brouwerij de wijk is een zeer speciaal bier, een echte klassieker gebrouwen volgens de Sierra Nevada Style, een mooi Amber kleurig bier met een romige schuimkraag, met unieke dennen- en grapefruitaroma's van Pale Ale, een matig bittere afdronk die de liefhebber doet schreeuwen naar nog een slok, van dit overheerlijk doordrinkbaar Bier. De aroma komt tot uiting als een zuivere, smakelijke pale ale met een vleugje zoetheid in het midden van de smaak en een beetje mild van de hop voor een moderne APA. Lichte grapefruit, citroen en bloemige tonen met een licht korrelige zoetheid achter het hoparoma. Een beetje ingetogen voor stijl, maar toch aangenaam. Licht zoete mouttonen door een vleugje biscuitmout.

Wijckse Witte

Het Witbier van Brouwerij de wijk een heerlijk verfrissend bier met een flinke dosis koolzuur, fruitige afdronk die de smaakpapillen doet schreeuwen naar nog een slok van dit overheerlijk gevaarlijk doordrinkbare tarwebier. Frisse smaken zoals Citrus en mango met een vleugje koriander komen goed naar voren, ideaal voor op het terras, of op de vrije middag in de achtertuin. Dit bier is de zomer in je glas!

Wijckse Tripel

De Tripel van Brouwerij de wijk is een verfijnd en complex Bier, Goud tot bronskleurig met een romige schuimkraag, een afdronk die de smaakpapillen doet schreeuwen naar nog een slok van dit overheerlijke pittige meergranen Bier. Het karakter komt tot uiting als een pittig bier, maar toch ook zacht en lichtfruitig. Toetsen van Citrus, koriander en Kardemom, met een gebalanceerde bitterheid.

Wijckse Winter

Je kunt haast wel zeggen “Bier uit het boek bierbrouwen voor gevorderden” Dit extra zware bier van hoge gisting is diep donker kleurig, vol van smaak en bijzonder aromatisch van geur, met kruidige elementen. Het is te vergelijken met het type grand cru. De smaak is overwegend moutig met een zacht bittere afdronk. Dit bier is bijna 6 maanden gerijpt op fles en kan lang worden bewaard en het ontwikkelt zich in die periode van bierachtig naar fruitig.

Wijckse Zomergoud

De Wijcks Zomergoud van Brouwerij de Wijck is een karaktervol blond bier met een knipoog naar de Wijckse Ale. De smaak is vol en moutig, met een fruitig zoetige smaak een licht kruidige afdronk en een romige schuimkraag, daarnaast een heerlijke frisse bittere nasmaak. Dit combi verkeerd in een prettig evenwicht. Het karakter komt tot uiting als Moutig zacht fruitig en mild, met een licht zoete afdronk. Aroma’s van onder ander, tropisch fruit, steen fruit en karamel.